15.04.2019

Automatyzacja procesów produkcyjnych i jej finansowanie, nowe stawki VAT i ich konsekwencje dla branży spożywczej, technologie przyszłości, takie jak sztuczna inteligencja czy rozszerzona rzeczywistość – to niektóre z aspektów poruszanych podczas konferencji Food Automation, która odbyła się w dniach 11-12.04.2019 w Bystrej, k. Bielska Białej. Partnerem Technologicznym wydarzenia była firma Siemens. Partnerem Strategicznym – Polska Federacja Producentów Żywności – Związek Pracodawców.

Podczas konferencji zaprezentowano m.in. możliwości pozyskania funduszy na modernizację przedsiębiorstw, poruszono kwestię cyberbezpieczeństwa oraz zaprezentowano przykłady optymalizacji procesów produkcyjnych w zakładach Grupy Maspex, Soufflet Agro Polska oraz Twinings.

W trakcie konferencji goście mieli możliwość zwiedzić zakład produkcyjny browaru Żywiec oraz wziąć udział w sesji warsztatowej podnoszącej kwalifikacje managerów w zakresie wdrażania innowacji.

Omega Communication odpowiedzialna była za organizację całości wydarzenia.